G-REX OCH DAKAR KLART

PRESS RELEASE Det är nu officiellt – den sydafrikanske föraren Alfie Cox och hans tyska kartläsare Jürgen Schröder kommer att tävla med den svenska PEWANO XC60 RR i Dakar 2012.

Pewano kan idag stolt presentera sin toppbesättning
som valts för att köra den specialbyggda Volvo XC60:n
i världens största och tuffaste rally. Sedan i början av juni när Pewanos eldsjäl, iniativtagare och förare Pelle Wallentheim tragiskt gick bort har teamet arbetat intensivt med att hitta en
ny besättning. Förutom rutin och erfarenhet så har en betydande faktor i valet varit att se till vilken förare och kartläsare som kan ge Pewano bästa resultatmässiga förutsättningar i Dakarrallyt.

– Vi har under en kort tidsperiod fört förhandlingar med tre potentiella besättningar, alla med imponerande Dakar-meriter, och vi är väldigt nöjda med valet av både förare och kartläsare. Alfie och Jürgen är erfarna, professionella och kompletterar varandra mycket bra. Alfie är dessutom en enormt skicklig förare vilket ger tävlingsbilen bästa förutsättningar för att prestera på topp. Vi kan inte se att teamet kunde haft några bättre än Cox
och Schröder i dagsläget, säger Team-Manager Hans Sönksen.

Att Pewano fastställt sitt team för Dakarrallyt 2012 med undertecknandet av Alfie Cox och Jürgen Schröder innebär att den svenska tävlingsbilen kommer att representeras av en sydafrikansk/tysk besättning. Cox och Schröder har båda lång erfarenhet inom motorsporten och tillsammans kör duon Dakar för 4:e året i rad. Cox och Schröder har tidigare tävlat som ?PS Laser Racing Team?, men ser nu fram emot att starta med PEWANO XC60 RR och att toppa föregående års placering.

– Det är en ära, en utmaning och dessutom ett stort privilegium
att få sitta i förarsätet på PEWANO XC60 RR. Jürgen Schröder och jag har gjort tre sydamerikanska Dakar och jag ser fram emot att köra XC60 – inte bara för hela Pewano, utan också för arvet från Pelle Wallentheim. Specifikationer, design och utveckling håller utan tvekan samma höga nivå som våra konkurrenter BMW, Toyota och Hummer, vilket kommer göra detta till ett mycket intressant Dakarrally, kommenterar Alfie Cox.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

English English Deutsch Deutsch Svenska Svenska